Ange ditt sökord

Annons:

Har smärtande/molande värk med hetta i bröstet – vad kan det bero på?

Hej. Den senaste tiden (dagarna/veckorna) har jag känt enorma smärtot i mina bröst, när jag tar på dem kan det göra fruktansvärt ont, jag har inga knölar då jag känt efter, jag kan även känna en "molande värk" och lite hetta i brösten när jag inte tar på dem. Jag är frisk, har 3 barn och använder hormonspiral, tränar och äter sunt. Vad kan detta bero på? Med vänlig hälsning Sara 30 år

Flera orsaker kan finnas till Dina problem. Det vanligaste är hormonella förändringar under menscykeln som gör att det spänner mer i brösten under vissa tider. Har Du märkt någon skillnad i smärtintensitet vid t ex ägglossning eller mens ? Sedan kan det röra sig om infektioner, inflammationer eller svamp. Du nämnde att det hettar i brösten. Har Du dessutom märkt någon rodnad eller svullnad i samband med smärtorna eller att bröstvårtorna vätskar ? Brösten får sin ytliga nervförsörjning från nerver som kommer ut vid fjärde till sjätte bröstkotan. Någon eller några av dem kan ha kommit i kläm vid tunga lyft t ex när Du lyft och burit något av Dina barn. Smärtan kan då stråla fram i brösten. Kan det vara en orsak ? Det som talar för det är att minsta beröring utlöser svåra smärtor, så kallad allodyni. En läkarundersökning med undersökning av brösten och bröstrygg kan ge svar på och utesluta andra orsaker.

Annons:

Publicerad: 4 juni, 2012

Fler frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Luftvägarna & Allergi

Farligt att andas in damm från pellets?

Vi bor i ett hus där det eldas med träpellets och pellets fylls på precis under vår lägenhet och det dammar väldigt mycket varje gång och vi får in det i lägenheten fastän alla fönster och dörrar är stängda. Vi upplever det som ett stoft alternativt väldigt fint damm och jag undrar hur farligt det är att andas in detta? Min sambo har astma och börjar hosta extra mycket varje gång det fylls på.

Mannens hälsa

Udda uppsättning kromosomer

Idag fick jag reda på att jag har en udda uppsättning kromosomer. I ett blodprov som togs och man testade 26 celler fann de att jag har 16 st XXY-kromosomer och 10 st XX-kromosomer. Alltså inga vanliga XY. Min läkare hade inga svar eftersom hon inte sett detta förut. Vad är det egentligen jag har för diagnos?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!