Ange ditt sökord

Annons:

Har smärtande/molande värk med hetta i bröstet – vad kan det bero på?

Hej. Den senaste tiden (dagarna/veckorna) har jag känt enorma smärtot i mina bröst, när jag tar på dem kan det göra fruktansvärt ont, jag har inga knölar då jag känt efter, jag kan även känna en "molande värk" och lite hetta i brösten när jag inte tar på dem. Jag är frisk, har 3 barn och använder hormonspiral, tränar och äter sunt. Vad kan detta bero på? Med vänlig hälsning Sara 30 år

Flera orsaker kan finnas till Dina problem. Det vanligaste är hormonella förändringar under menscykeln som gör att det spänner mer i brösten under vissa tider. Har Du märkt någon skillnad i smärtintensitet vid t ex ägglossning eller mens ? Sedan kan det röra sig om infektioner, inflammationer eller svamp. Du nämnde att det hettar i brösten. Har Du dessutom märkt någon rodnad eller svullnad i samband med smärtorna eller att bröstvårtorna vätskar ? Brösten får sin ytliga nervförsörjning från nerver som kommer ut vid fjärde till sjätte bröstkotan. Någon eller några av dem kan ha kommit i kläm vid tunga lyft t ex när Du lyft och burit något av Dina barn. Smärtan kan då stråla fram i brösten. Kan det vara en orsak ? Det som talar för det är att minsta beröring utlöser svåra smärtor, så kallad allodyni. En läkarundersökning med undersökning av brösten och bröstrygg kan ge svar på och utesluta andra orsaker.

Annons:

Publicerad: 4 juni, 2012

Fler frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: