Ange ditt sökord

Annons:

Har problem med stenhårda klumpar i avföringen – vad kan jag göra?

När jag för in fingret i slidan känner jag en "korv" den är hård, känns tumöraktig, den har även ett "hål" i mitten. Den gör att jag knappt kan använda tampong. knölen trycker mot ändtarmen och gör att det blir svårt att tömma den. Måste ofta pilla ut avföringen för det ej tar sig förbi. Klumpen går att vicka på, när jag gör det så känns det i magen, och när jag trycker på magen känns det i slidan. Jag har även slem i avföringen och annars kommer avföringen ofta i stenhårda klumpar. / Malin, 17 år

För att kunna hjälpa dig med att svara på vad det kan vara, måste man göra en undersökning, där jag i första han tycker att du vänder dig till en barnmorska på en ungdomsmottagning. Är hon osäker gör man en gynekologisk undersökning av en gynekolog. Det är mycket viktigt att man får besked vad det rör sig om, normal variant eller något som är annolunda? Man mår aldrig bra av att gå omkring och fundera. Det är alltid bättre att få vetskap vad det handlar om vad det nu än rör sig om!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Trängningar av hemorrojder?

Hej, Om man har hemorrojder, blir man då bajsnödig men får inte ut något? Jag har ofta det problemet! Dessutom har jag ofta brunt slem i avföringen och ibland även lite blod med en mycket speciell lukt!

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.