Ange ditt sökord

Annons:

Har problem med stenhårda klumpar i avföringen – vad kan jag göra?

När jag för in fingret i slidan känner jag en "korv" den är hård, känns tumöraktig, den har även ett "hål" i mitten. Den gör att jag knappt kan använda tampong. knölen trycker mot ändtarmen och gör att det blir svårt att tömma den. Måste ofta pilla ut avföringen för det ej tar sig förbi. Klumpen går att vicka på, när jag gör det så känns det i magen, och när jag trycker på magen känns det i slidan. Jag har även slem i avföringen och annars kommer avföringen ofta i stenhårda klumpar. / Malin, 17 år

För att kunna hjälpa dig med att svara på vad det kan vara, måste man göra en undersökning, där jag i första han tycker att du vänder dig till en barnmorska på en ungdomsmottagning. Är hon osäker gör man en gynekologisk undersökning av en gynekolog. Det är mycket viktigt att man får besked vad det rör sig om, normal variant eller något som är annolunda? Man mår aldrig bra av att gå omkring och fundera. Det är alltid bättre att få vetskap vad det handlar om vad det nu än rör sig om!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Mage & Tarm

Gaser i magen

Jag har en pojke på 6 år som ofta får gaser i magen, och som känner sig spänd och uppblåst. Vi lyckas inte riktigt hitta vad det kan bero på? Jag försöker inkludera mat som är lätt för magen men känns som inget fungerar riktigt. Finns det läkemedel mot magbesvär för barn eller har du något annat tips på hur jag kan hjälpa honom med detta?

Mage & Tarm

Tarmfickor

Hej! Min väninna har drabbats av tarmfickor och jag undrar vad det är. Hon har till och med varit inne på sjukhus en sväng och då fått rådet att undvika livsmedel med skaldelar, hinnor och frön, men inte mer hjälp än så. Jag är i samma ålder som henne och blir ju lite orolig över att jag själv har tarmfickor. Kan jag göra någonting för att undvika att drabbas? Hälsar Elisabeth

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!