Ange ditt sökord

Annons:

Har min flickvän gallsten?

Hej! Min flickvän har ont i magen i höger sida under revbenen och har haft det i 7 år, ibland får hon huggningar i magen som varar i flera minuter. Jag tror att det är gallsten men hon har redan kollat det för några år sedan. Hon är 20 år och har inte råd med en undersökning till så hur ska hon göra? Anders, 18 år

Det låter som kramper, vilka kan förekomma i gallgångarna. Finns det någont samband när och vad man äter? När på dygnet uppträder detta? Under eller efter fysisk ansträngning? Även om man inte har sett några stenar hittills skulle det kunna handla om grus i gångarna vilket ger upphov till kramperna. Är det nu några år sedan hon undersöktes vill jag nog betona att det vora bra med en förnyad undersökning och att man kanske gör en smärtfri ultraludsundersökning av området i första hand.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Ont i magen efter frukosten

Jag har haft väldigt ont i magen efter frukosten de senaste månaderna. Jag brukar äta fil så jag misstänker att det kanske är laktosen som ställer till det. Kan jag äta laktospiller fast jag inte gjort ett allergitest, finns det några biverkningar?

Mage & Tarm

Trängningar av hemorrojder?

Hej, Om man har hemorrojder, blir man då bajsnödig men får inte ut något? Jag har ofta det problemet! Dessutom har jag ofta brunt slem i avföringen och ibland även lite blod med en mycket speciell lukt!

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: