Ange ditt sökord

Annons:

Har magsåret kommit tillbaka?

Har problem med magen med de här sytomerna,viktökning, ständg småvärk i magen.mellan 5-8 ggr/dag avföring, ej diarre men ganska lös,upsvälld mage, mycket gaser, ibland svag illamåendkänsla. Har haft magsår tidigare,
Kan det vara det , som kommit tillbaka eller vad kan det vara? Gittan (Kvinna 68år)

Symtomen talar inte direkt för magsår, som vi då menar fanns i magsäcken. Det talar mera för en åkomma längre ner i tarmsystemet. Har det inte blivit undersökt tycker jag nog att det är på sin plats att du diskuterar med läkare om de här problemen. En vanlig åkomma med de här problemen bukar vi kalla för IBS. Men innan vi kan kalla det för detta måste man ha uteslutit andra åkommor där vi undersökt med blod- och avföringsprover, genomfört tarmröntgen eller ultaljudsundersökning. Viktigt att få detta undersökt om det på sistone blivit ändrade förhållanden i tarmförhållandena.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 4 juni, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Mage & Tarm

Hur lindrar man magsjuka?

Det har precis gått magsjuka på samtliga av mina barns skolor och förskolor. Vi är alla i familjen noga med att tvätta händerna men jag undrar om det finns något annat sätt att förbygga just magsjuka? Hur lindrar man magsjuka bäst om man väl får det?

Mage & Tarm

Hur undviker jag sura uppstötningar?

Under den senaste tiden har jag haft problem med sura uppstötningar och halsbränna. Jag har testat att dra ner på kaffe och läsk men känner fortfarande ingen förbättring. Vilken mat och dryck är bra att undvika när man har dessa problem?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: