Ange ditt sökord

Annons:

Har magsåret kommit tillbaka?

Har problem med magen med de här sytomerna,viktökning, ständg småvärk i magen.mellan 5-8 ggr/dag avföring, ej diarre men ganska lös,upsvälld mage, mycket gaser, ibland svag illamåendkänsla. Har haft magsår tidigare,
Kan det vara det , som kommit tillbaka eller vad kan det vara? Gittan (Kvinna 68år)

Symtomen talar inte direkt för magsår, som vi då menar fanns i magsäcken. Det talar mera för en åkomma längre ner i tarmsystemet. Har det inte blivit undersökt tycker jag nog att det är på sin plats att du diskuterar med läkare om de här problemen. En vanlig åkomma med de här problemen bukar vi kalla för IBS. Men innan vi kan kalla det för detta måste man ha uteslutit andra åkommor där vi undersökt med blod- och avföringsprover, genomfört tarmröntgen eller ultaljudsundersökning. Viktigt att få detta undersökt om det på sistone blivit ändrade förhållanden i tarmförhållandena.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 4 juni, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Trängningar av hemorrojder?

Hej, Om man har hemorrojder, blir man då bajsnödig men får inte ut något? Jag har ofta det problemet! Dessutom har jag ofta brunt slem i avföringen och ibland även lite blod med en mycket speciell lukt!

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.