Ange ditt sökord

Annons:

Har barn från andra länder mindre allergier än de som föds i Sverige?

Hej.
Min fråga är: kan man se någon skillnad på barn med eksem/allergi – att adopterade från ett annat land har mindre än födda i Sverige?

Varför isåfall?

Då kan det ju inte bero på amning!

Hej!
Man kan ofta se att både barn och vuxna som flyttar till Sverige, får mer hudproblem såsom eksem än de haft i sitt hemland. Troliga förklaringar till det anses vara att man befinner sig större del av tiden i torr inomhusluft här än i varmare länder och att vi får mindre ultraviolett ljus på oss. Om det finns någon skillnad hos adopterade barn, kan ju den både bero på andra uppsättningar av gener, och på miljön under graviditet och före barnet adopterades. Det finns alltså många faktorer i utvecklingen av astma och eksem. Tvillingstudier (en tvilling stannar i samma miljö, en flyttar) kan ge svar på miljöns betydelse eftersom tvillingar har samma eller liknande gener.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: