Ange ditt sökord

Annons:

Hårutväxt

Jag har problem med hårutväxten. Efter hårborttagning(oavsett teknik)fastnar det nya stråt under huden, antingen som inflammerade säckar eller “växer” under huden. Jag har varit hos flera hudläkare och fått varierade besked, allt ifrån obotligt fall till oregelbunden mensturation. Vad ska jag göra? Jag får bestående märken efter de inflammerade hårsäckarna och det förvärrar utväxten för den kommande hårstrån, följden på det blir att strån växer inåt istället. Vad har jag för problem och ska jag tro på att på att det är det oregelbundna östrogen-halten som orsakar mitt hårväxtproblem?

Svar till signaturen Jenny
Detta är ett välkänt problem vid regelbunden hårborttagning med rakning eller vax. Man får lätt en infektion i hårsäcken, speciellt vid rakning av hår i underlivet och på benen. Dessutom blir det just så ibland att hårstråt "krullar" sig och växer ned i huden igen. Det enda sättet att slippa detta är att sluta med rakning och annan hårborttagning.
Kopplingen till menscykel och östrogen-nivå kopplar jag inte riktigt, det måste ha samband med några symtom du inte redogjort för här.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 30 mars, 2002 Publicerad: 30 mars, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: