Ange ditt sökord

Annons:

Håravfall och färgning?

Färgade håret häromdagen. Totalt misslyckat – blev alldeles svart fast det skulle blivit mörkbrunt. Men det är inte det värsta. Plötsligt tappar jag massor av hår varje dag och lyfter jag på håret kan jag se långa rader av mer eller mindre kal hårbotten. PANIK!
Jag antar att färgningen och håravfallet hänger samman, men min fråga är om färgen kan ha dödat mina hårsäckar helt, eller får jag håret tillbaka?
Bör jag uppsöka läkare?
Finns det något jag kan göra?

Hej!
Det låter som om du har fått en reaktion av färgämnet. Särskilt svart hårfärg kan innehålla parafenylendiamin, som man kan vara eller bli kontaktallergisk mot. Ofta brukar man dock då se eller märka tecken på eksem: Klåda, rodnad, fjällning i hårbotten. Det är inte troligt att håravfallet blir permanent.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: