Ange ditt sökord

Annons:

Håravfall igen

Hej!

Jag har några frågor ang mitt håravfall igen.
Jag har tappat hår sedan december (ev tidigare) och håller fortfarande på.
I våras hade jag ganska långt hår och när jag borstade det kunde jag fylla toaletten 2 gånger med hårstrån.
När jag träffade en hudläkare sa hon att det ev kunde vara ärfligt håravfall. Min pappa och han bröder började tappa hår i 40-årsåldern och det är väl normalt? Men är det verkligen så att man tappar så många hårstrån varje dag över hela huvudet under en så lång tid?
Kan höga värden av Selen och A-vitamin påverka? Jag har läst att för höga halter av detta kan ge håravfall. Jag åt under en period “Artic Original fiskmjölstabletter av fet ishavsfisk”. Dosen jag tog varje dag av A-vitamin innehöll 5 I.E och Selen 8 ug. Kan det vara för mycket?
Jag har varit hos en gynekolog tidigare i våras och gjort ultraljud på äggstockarna för att se om jag hade några cystor vilket jag inte hade.
Jag hade min senaste mens i juli, kan det ha något samband med håravfallet?
Om jag blev utsatt för stress 2000, hur kan det fortfarande hålla på?
Skulle man kunna få en diagnos genom att ta hårbotten-/hårstråprov?

Svar till signaturen Tove igen.
Den androgena typen av håravfall som ses hos vissa kvinnor beror ofta just på ärftliga faktorer. För höga halter av A-vitamin kan ge håravfall men du kan knappast ha fått i dig det genom de doser du anger. Man har ingen hjälp av hårbotten/hårstråprov vid diffust håravfall.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 16 september, 2001 Publicerad: 16 september, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: