Ange ditt sökord

Annons:

Gulaktiga beläggningar i munnen

Hej! Sedan några år tillbaka får jag återkommande sår med gulaktiga beläggningar på insidan av munnen. De återkommer ca 5-6 ggr per år, svider och värker, och nu senast har även ett blåsvart märke dykt upp inne i munnen. Jag har provat Kenacort samt Vectavir, som hjälper för stunden, men sedan återkommer såren igen. På min läpp har jag små förhårdnader i form av knutor. Kan det vara fråga om cancer eller något annat? Utslagen på insidan av läpparna är 2-3 cm i diameter. //Man, 31 år

De återkommande såren är säkert afte (aphtae). Orsak okänd, riktigt bra behandling saknas. Herpes brukar det inte vara. Det blåsvarta märket och förhårdnaderna bör en läkare titta på.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Varför blev jag röd på benen?

Jag använde ett hårborttagningsmedel på benen igår, men jag blev rödflammig och det sved ganska länge. Varför blev det så? Känner mig jätteorolig att det ska hända igen.

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: