Ange ditt sökord

Annons:

Gulaktiga beläggningar i munnen

Hej! Sedan några år tillbaka får jag återkommande sår med gulaktiga beläggningar på insidan av munnen. De återkommer ca 5-6 ggr per år, svider och värker, och nu senast har även ett blåsvart märke dykt upp inne i munnen. Jag har provat Kenacort samt Vectavir, som hjälper för stunden, men sedan återkommer såren igen. På min läpp har jag små förhårdnader i form av knutor. Kan det vara fråga om cancer eller något annat? Utslagen på insidan av läpparna är 2-3 cm i diameter. //Man, 31 år

De återkommande såren är säkert afte (aphtae). Orsak okänd, riktigt bra behandling saknas. Herpes brukar det inte vara. Det blåsvarta märket och förhårdnaderna bör en läkare titta på.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: