Ange ditt sökord

Annons:

Godis, kaffe och cigaretter – vad göra?

Sign. Godistrollet (tjej 26): Jag har under ca 10 års tid lidit svårt av mitt sockerberoende. Jag kan liknas vid en missbrukare! Jag äter ca 200-400 gram godis varje dag, och minst lika många gram fikabröd. Jag är 168 cm lång och väger ca 68 kg. Jag mår dåligt av att äta på det här viset och får dåligt samvete, smygäter, gömmer mitt godis. De flesta skrattar åt det och säger att det bara är att sluta, men jag kan inte. Ingen förstår. Godis, kaffe och cigaretter styr min vardag totalt. Vad ska jag göra?

Doktor Annika Dahlqvist svarar:
Det är livsfarligt att äta så mycket godis. Du måste sluta med det. Du kan ta kontakt med en sockerberoendeterapeut. Jag känner till Bitten Jonsson i Hudiksvall och Pernilla Lunderot i Skåne.
Ett bra tips när man känner sig godissugen är att äta något med naturligt fett, t.ex. en ostbit med smör på. Då går suget över efter en stund. Jag anser att fet, kolhydratsnål kost är den bästa boten mot godissug.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Publicerad: 21 januari, 2009

Liknande frågor

Mage & Tarm

Kaffe – dricka eller inte dricka?

Hur är det med kaffe egentligen, ska man dricka eller inte. Läser olika saker, ena dagen bra, andra inte. Utan min kopp på morgonen får jag inte gå på toa. Hälsningar Bertil

Mat & Vitaminer

Farligt äta för mycket zink?

Hejsan! Jag undrar om det kan vara farligt att äta för mycket zink? Mvh Lasse, 33

Mage & Tarm

Hur nyttigt är jordnötssmör?

Hej Sofia! Vad säger du om jordnötssmör? Jag har alltid haft uppfattningen att det innehåller massa socker och skit men nuförtiden tycker jag att man ser jordnötssmör på var och varannan fitnessprofils bilder. Det kan väl ändå inte vara nyttigt? Hälsningar, Sandra

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Enkät om antibiotikaanvändning

Hur ser du på antibiotika? Svara på 6 snabba frågor – tar 1 minut!

Till enkäten