Ange ditt sökord

Annons:

Gaser slår ut min mage

Hejsan! När jag äter fet mat eller kryddad mat så får jag väldiga gaser samt det "slår" ut min mage. Vad kan detta bero på? Verkar inte spela någon roll längre vad jag äter så blir det samma sak. Detta är jobbigt då jag ej kan gå på middagar eller anordna middagar hemma pga detta problem. CM (kvinna 35år)

Talar man om fet och kryddrik mat är man intresserad av veta hur det är med gallfunktionen. Blir det kramper i magen med de värsta besvären under höger revbensbåge kan man vara ganska säker på att det är gallan. En undersökning förutom en del blodvärden, med ultraljud är på sin plats för att se om det kan vara stenar i blåsan eller om det kan föreligga några andra förändringar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Mage & Tarm

Gaser i magen

Jag har en pojke på 6 år som ofta får gaser i magen, och som känner sig spänd och uppblåst. Vi lyckas inte riktigt hitta vad det kan bero på? Jag försöker inkludera mat som är lätt för magen men känns som inget fungerar riktigt. Finns det läkemedel mot magbesvär för barn eller har du något annat tips på hur jag kan hjälpa honom med detta?

Mage & Tarm

Tarmfickor

Hej! Min väninna har drabbats av tarmfickor och jag undrar vad det är. Hon har till och med varit inne på sjukhus en sväng och då fått rådet att undvika livsmedel med skaldelar, hinnor och frön, men inte mer hjälp än så. Jag är i samma ålder som henne och blir ju lite orolig över att jag själv har tarmfickor. Kan jag göra någonting för att undvika att drabbas? Hälsar Elisabeth

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!