Ange ditt sökord

Annons:

Går upp och ner i vikt

Hej!
Jag har sammanlagt gått ner 14 kg på nio månader och märker nu att jag börjar lägga på mig kilon igen. Med dessa kilon följer också mitt dåliga självförtroende. Då jag vägde som minst mådde jag också som bäst. Nu har jag helt tappat kontrollen över mitt ätande igen och jag vet inte hur jag ska göra. Jag vräker i mig stora mängder mat, smörgåsar och snask trots att jag är mätt. Då jag har ätit upp en sak går jag genast till nästa och låter inte magen vila imellan. Jag mår jättedåligt över detta och ser inte någon utväg eller anledning till mitt beteende. Genom blodprov har det visat sig att alla mina värden är bra och jag har ingen brist på något ämne som kan vara orsaken till mitt matbegär.
Hur ser du på detta? “Flickan” (Kvinna, 20år)

Som jag ser det handlar det nu om hetsätning och du bör se till att du få träffa specialister inom området.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Känner mig nere – äta D-vitamin?

Hejsan! Jag känner mig nere och har gjort det under en längre tid nu, ungefär sedan det blev mörkt på eftermiddagarna. Jag har funderat på att börja ta D-vitamin men har hört att det inte hjälper om man inte börjar i tid. När är det bra tid att börja äta det? Vad är dina bästa tips?

Mat & Vitaminer

När ska jag börja med vitaminer för att behålla energin?

Framåt hösten och vintern brukar jag tappa mycket av sommarens energi och all D-vitamin man samlar på sig. När bör jag fylla på med vitaminer för att undvika min årliga energisvacka?

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: