Ange ditt sökord

Annons:

Går det att punktförbränna?

Hej,

Jag är en tjej på 168 cm lång som väger 67 kg. Jag var lite överviktig förut men tror inte att jag är det längre. Innan jag började förändra min livsstil satt jag nästan alltid hemma och åt en massa onyttigheter framför tv:n. Jag gick sällan ut. Under måltiderna fyllde jag hela tallriken med mat, slängde i mig fort och blev väldigt mätt. Trots min mättnadskänsla tog jag ytterligare lite mat på grund av att det var gott. Nu tar jag istället en normal potion och äter långsamt. På så sätt kan jag lättare känna då jag blir mätt. Nu promenerar jag också varje dag och styrketränar varannan till var tredje dag. Jag är väldigt nöjd över min kropp uppifrån ner till midjan. Sedan komemr mina breda höfter och tjocka lår. Jag har hört att det är omöjligt att punktförbränna men min fråga är, har du några tips för att minska storleken på dessa delar?

Nellie

Nellie, Jag har inga tips för punktförbränning av fett. Jag tror att det är genetiskt betingat hur fettet fördelar sig på kroppen. Man får acceptera kroppens egenskaper.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Känner mig nere – äta D-vitamin?

Hejsan! Jag känner mig nere och har gjort det under en längre tid nu, ungefär sedan det blev mörkt på eftermiddagarna. Jag har funderat på att börja ta D-vitamin men har hört att det inte hjälper om man inte börjar i tid. När är det bra tid att börja äta det? Vad är dina bästa tips?

Mat & Vitaminer

När ska jag börja med vitaminer för att behålla energin?

Framåt hösten och vintern brukar jag tappa mycket av sommarens energi och all D-vitamin man samlar på sig. När bör jag fylla på med vitaminer för att undvika min årliga energisvacka?

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: