Ange ditt sökord

Annons:

Fungerande medel mot mjälleksem?

Hej, är en kille på snart 20 år. Jag har sedan snart 3 år tillbaka haft mjälleksem i ansiktet, åtminstone vad läkaren sa att det var. Det är torr hud, utslag och väldigt rött och kliar hela tiden. I vanliga fall brukar eksemen vara någorlunda bra i en, högst två dagar per vecka innan det blossar upp och blir olidligt.. alltid samma visa. Men nu har det gått två veckor utan att det har gått ner alls, bara blivit värre.

Jag har provat en massa olika sorters salvor men ingen av dem har fungerat enligt mig, det har inte försvunnit för ett tag ens. Börjar bli riktigt trött på denna kliande och röda eksem. Behöver verkligen hjälp. De salvor jag testat är bla: Propyless, Aloe Vera Propolis, Repair, Idominsalva, Cortimyk, Daktacort, Desivon, HydroCortison. Sen har jag även testat olika sorters schampon men jag kommer bara på namnet på en av dem och det är Ketoson.

Snälla, behöver hjälp - finns det något jag kan göra för att helst få bort det helt men först och främst dämpa det en aning?
(OBS: Hade mjäll i hårbotten för ett par år sedan men det försvann helt efter att jag använt mjällschampo, så nu för tiden är min hårbotten helt normal utan mjäll eller torr hårbotten, men ändå har jag mjälleksem i ansiktet kvar.)

Tack på förhand!

Hej!
Envist seborroiskt eksem där mild hydrokortison inte fungerar, kan vara problematiskt. Vid behandling av eksem i ansiktet måste läkaren både använda tillräckligt starka krämer för att rå på inflammationen i eksemet, som också är tillräckligt milda för att inte utlösa kortisonbiverkningar. Det finns olika krämer att pröva och det bästa för dig vore att få kontakt med hudspecialist för bedömning och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!