Ange ditt sökord

Annons:

Fungerande medel mot mjälleksem?

Hej, är en kille på snart 20 år. Jag har sedan snart 3 år tillbaka haft mjälleksem i ansiktet, åtminstone vad läkaren sa att det var. Det är torr hud, utslag och väldigt rött och kliar hela tiden. I vanliga fall brukar eksemen vara någorlunda bra i en, högst två dagar per vecka innan det blossar upp och blir olidligt.. alltid samma visa. Men nu har det gått två veckor utan att det har gått ner alls, bara blivit värre.

Jag har provat en massa olika sorters salvor men ingen av dem har fungerat enligt mig, det har inte försvunnit för ett tag ens. Börjar bli riktigt trött på denna kliande och röda eksem. Behöver verkligen hjälp. De salvor jag testat är bla: Propyless, Aloe Vera Propolis, Repair, Idominsalva, Cortimyk, Daktacort, Desivon, HydroCortison. Sen har jag även testat olika sorters schampon men jag kommer bara på namnet på en av dem och det är Ketoson.

Snälla, behöver hjälp - finns det något jag kan göra för att helst få bort det helt men först och främst dämpa det en aning?
(OBS: Hade mjäll i hårbotten för ett par år sedan men det försvann helt efter att jag använt mjällschampo, så nu för tiden är min hårbotten helt normal utan mjäll eller torr hårbotten, men ändå har jag mjälleksem i ansiktet kvar.)

Tack på förhand!

Hej!
Envist seborroiskt eksem där mild hydrokortison inte fungerar, kan vara problematiskt. Vid behandling av eksem i ansiktet måste läkaren både använda tillräckligt starka krämer för att rå på inflammationen i eksemet, som också är tillräckligt milda för att inte utlösa kortisonbiverkningar. Det finns olika krämer att pröva och det bästa för dig vore att få kontakt med hudspecialist för bedömning och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: