Ange ditt sökord

Annons:

Fruktansvärd värk

Hej! Jag gjorde en tragus piercing(“fliken” i örat) år 2006, och tog ur den år 2008.
Jag får sådan fruktansvärd värk efter det ibland, just i tragus och upp i hela örat, alltså inte i hörselgången utan i broskedelarna. Jag kan inte röra örat då, och kan inte luta huvudet mot de!
Nu var det över ett år sedan jag hade ont men så kom värken idag igen.

Vad kan det vara?!?!
Ibland hjälper det med 2 panodil och ibland inte!
Tack på förhand! Lina (23år)

Hej Lina!
Ytterörat har, jämfört med sin storlek, en av kroppens största känselnerver och sannolikt har det bildats en ärrknuta på en tunn nervtråd. Det brukar läka ut så småningom men kan ta tid. Något annat än att ta Panodil eller liknande vid behov finns inte.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Vaccin mot bältros om man inte haft vattkoppor?

Vet inte om jag haft vattkoppor som barn. Kan man ändå vacinera sig mot bältros?

När vaccinera sig efter genomgången bältros?

Fick bältros i slutet av januari -23. Blev riktigt dålig i flera veckor. Har kollat med sjukvården hur länge jag måste vänta med att ta vaccin. Fått olika svar. En sa ca 60 dgr, en annan sköterska sa upp till ett år. Vilket stämmer av dessa alternativ?

Hud & Hår

När försvinner smärtan vid bältros?

Hej! Jag har fått bältros och har fått antiviral medicin som jag ska ta i 7 dagar. Jag tar även värktabletter, men när försvinner smärtan?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: