Ange ditt sökord

Annons:

Frågor om Reductil

Jag har en fråga angående reductil. Jag väger 83 kilo och är 171 cm lång har jag rätt att få reductil från vårdcentralen ? Har hört att det är ett bra piller som hjälper en att gå ner i vikt med bra kost och är emot langning över internet måste jag tillägga. Malin, 20 år

Med de här måtten får vi ett BMI på ca 28, som således talar för övervikt, men tevkasmt om man skulle skriva ut Reductil. Har man en rad andra sjukdomar skulle man kunna överväga detta. Tyvärr finns det ju inga bra genvägar när det gäller vikten. Det handlar i de allra flesta fall om hur mycket kalorier man intar och hur mycket man gör av med!

Annons:
Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 12 december, 2011

Fler frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: