Ange ditt sökord

Annons:

Frågor om Propyless

Hej, jag är en tjej på 14 år och har rätt så torr hud, jag funderar på att köpa propyless, men jag är osäker.

Kan det skada min hud pga att jag är lite yngre?
Kan man ha det på huden när man badar eller diskar?
Om jag till exempel smörjt in det på mina händer och ute är det ca 37 grader varmt kan det påverka på nåt sätt?
Är det farligt att sola med propyless?
Hur många gånger i veckan måste man smörja in sig med propyless?
Blir man beroende?
* Kan man ha det i ansiktet utan att få några otrevliga överaskningar som finnar?

Hej! Propyless är en bra hudkräm, inte särskilt fet och passar därför bra på normal hud. Den kan vara bra att återfukta huden efter rikligt av bad eller disk. Värme bör inte vara skadligt, men i sådan hetta som du beskriver vill du antagligen inte smörja in dig så mycket (och det brukar heller inte behövas, huden blir mycket torrare i ett kallt klimat!).

Att du är ung spelar ingen roll, utom att du kanske först ska tänka till om du alls behöver smörja dig med något. Varför?

Solning bör inte överdrivas på grund av skadliga effekter, men propyless kan användas ändå (fast den skyddar ju ej mot solen!).

Frågan om "beroende" är intressant, man vet egentligen inte om huden blir direkt fysiskt beroende, däremot kandet nog finnas en del "psykiskt beroende" så att man smörjer utan att egentligen ha någon anledning.
Propyless går bra i ansiktet.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: