Ange ditt sökord

Annons:

Frågor om dvärgbandmask

Hej! Hittade ingen kategori med dvärgbandmask, så jag valde oro och livskris... Är mycket orolig över infektionen! Har ett litet spädbarn på 3 månader som alla vill hålla, vågar man låta hund/kattägare hålla i honom? Vad skall vi göra när han börjar krypa och suga på allting? Vågar man ha fötterna i soffan längre? Detta har påverkat vårt umgängesliv jättemycket, hela min släkt har hund eller katt, och jag är nu rädd både för att besöka dem eller låta dem komma hem till oss på besök. Ingen av deras hundar eller katter är än så länge avmaskade. Är denna rädsla befogad? Vad skall man göra med katterna, jag menar, de springer ute i naturen och för med sig ägg inomhus via pälsen? Enda sättet att inte få in dem borde vara att avliva dem? Eller hjälper det med avmaskning? Vi bor i Kungälv, inte långt ifrån Uddevalla. Mycket tacksam för svar! Med vänliga hälsningar Monica (28år)

Även om man just i Uddevallatrakten har funnit en räv med dvärgbandmask, måste jag påstå att än så länge torde smittorisken vara ytterst minimal. Man har nyligen haft den årliga rävjakten och ett flertal rävar har skickats in för undersökning och analys. Jag har inte varken hört eller sett något resultat av dessa undersökningar. Inte heller har jag hört att någon hund eller katt haft dvärgbandmasken heller. Jag tror att det är viktigt att man tar det hela med ro än så länge tills man fått lite mera besked hur det ligger till med utbredningen av dvärgbandmasken.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Infektioner & Vacciner

Höstblåsor och vattkoppor

Hej vad är det för skillnad på höstblåsor och vattkoppor? Är höstblåsor något som kommit till världen nu?

Infektioner & Vacciner

Hur slipper vi den envisa höstsnuvan?

Jag och min fru har tre barn mellan 6 och 12 år som alla har besvär med den ”envisa höstsnuvan”. Snuvan håller sig under hela vinterhalvåret, och i och med de rådande omständigheterna och känsligheten kring förkylningssymptomen så blir de ständigt hemskickade från skola och förskola. Har du några rekommendationer på nässpray som är lämpliga för barn? Finns det andra produkter som kan vara bra att bunkra upp med för att lindra eller helst bota envisa förkylningar?

Infektioner & Vacciner

Tips för att undvika bli smittad på förskola

Hej, jag undrar om ni har några tips till mig. Jag har blivit sjuk väldigt ofta sen jag började jobba på en förskola, nästan varannan vecka.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.