Ange ditt sökord

Annons:

Fråga om järntabletter

Hej! Har en fråga angående järntabletter (Niferex). Läste på förpackningen att de ska förvaras i max 25 grader. Vad händer om de förvaras varmare? Försämras effekten eller kan de bli skadliga på något sätt? Är gravid och har ätit ett par tabletter som förvarats något varmare än 25 grader i perioder. Tacksam för svar! Linnea 28 år

Rör det sig om en kortare tid i varmare temperatur torde det inte kunna spela någon större roll! Har man angivit detta kan det hänga samman med att vissa så kallade bärarsubstanser blir påverkade och man kanske inte kan tillgodogöra sig medicinen på optimalt sätt! Någon större skada har jag svårt att tänka mig det kan röra sig om

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 9 juni, 2011

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Mat & Vitaminer

Tillskott för att bygga muskler?

Jag har precis kommit i gång med min träning och tränar ungefär 3 gånger i veckan. Jag känner att jag har kommit in i ett riktigt bra flow, men undrar om du har några tips på tillskott eller preparat som kan hjälpa till att boosta träningen ytterligare? Mitt mål med träningen är att jag vill bygga muskler och känna mig så stark som möjligt.

Mat & Vitaminer

Kan man få i sig för mycket D-vitamin?

Hej Jenny, jag äter en multivitamintablett om dagen året runt, men undrar om jag behöver addera något ytterligare nu när det är mörkare ute? Vad händer om man får i sig för mycket D-vitamin?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: