Ange ditt sökord

Annons:

Fråga kring diagnosen ulcerös colit

Hej!
jag fick diagnosen ulcerös colit för ca två år sedan. Min fråga är: är det vanligt att man först blir trög i magen några dagar känner sig uppsvälld och ömhet i magen och till slut så hugger det till sedan kommer magen igång och får då gå på toaletten flera gånger på en dag sedan känner man sig helt urlakad och ömheten består. dessa symptomer kommer ganska ofta , jag äter asacol. Jag känner att jag inte orkar med det här jag får ofta sjukskriva mej

a.l

Har man en ulcerös colit kan det vara lite olika med symtomen. Jag går ut ifrån att när du får medicinen Acacol även får möjlighet att diskutera dina problem med förskrivande läkare och att man följer förloppet med olika undersökningar, vilka kan vara nödvändiga för att man skall kunna få den hjälp man behöver ha.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 11 februari, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Mage & Tarm

Hur lindrar man magsjuka?

Det har precis gått magsjuka på samtliga av mina barns skolor och förskolor. Vi är alla i familjen noga med att tvätta händerna men jag undrar om det finns något annat sätt att förbygga just magsjuka? Hur lindrar man magsjuka bäst om man väl får det?

Mage & Tarm

Hur undviker jag sura uppstötningar?

Under den senaste tiden har jag haft problem med sura uppstötningar och halsbränna. Jag har testat att dra ner på kaffe och läsk men känner fortfarande ingen förbättring. Vilken mat och dryck är bra att undvika när man har dessa problem?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: