Ange ditt sökord

Annons:

Fjällar på armbågen

Hej jag jag har torr hy på en av mina armbågar och den fjällar ganska mycket. Hyn i sig är lite röd men det kliar inte och jag har inag sår.
Jag hade kraftig skorv som liten i hårbotten och nu har jag mycket mjäll som jag tampas med.
Jag har även periodvis fått små knottriga blåsor på sidan av pekfingret och sidan av tummen men dom har inte kliat.

Nu undrar jag vad detta har att göra med eller om det är psoriasis.
Kan detta hänga ihop med att jag har en stressig tillvaro med jobbet?

MVH L

Hej! Det du beskriver kan vara både psoriasis och eksem. Blåsorna låter mest som eksem, i hårbotten mer som mjälleksem och lokalisationen på armbågar talar då mer för psoriasis. Både eksem och psoriasis kan blossa upp vid stressiga perioder. Börja att smörja med mjukgörande och använda mjällschampo, om det inte hjälper finns det troligen effektivare hjälp om du söker läkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!