Ange ditt sökord

Annons:

Fjällar på armbågen

Hej jag jag har torr hy på en av mina armbågar och den fjällar ganska mycket. Hyn i sig är lite röd men det kliar inte och jag har inag sår.
Jag hade kraftig skorv som liten i hårbotten och nu har jag mycket mjäll som jag tampas med.
Jag har även periodvis fått små knottriga blåsor på sidan av pekfingret och sidan av tummen men dom har inte kliat.

Nu undrar jag vad detta har att göra med eller om det är psoriasis.
Kan detta hänga ihop med att jag har en stressig tillvaro med jobbet?

MVH L

Hej! Det du beskriver kan vara både psoriasis och eksem. Blåsorna låter mest som eksem, i hårbotten mer som mjälleksem och lokalisationen på armbågar talar då mer för psoriasis. Både eksem och psoriasis kan blossa upp vid stressiga perioder. Börja att smörja med mjukgörande och använda mjällschampo, om det inte hjälper finns det troligen effektivare hjälp om du söker läkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: