Ange ditt sökord

Annons:

Finns det risk för komplikationer vid operationer och SLE?

Jag har SLE och vill göra en bröstförstoring. Har jag ökade risker för komplikationer, bör jag avstå?

Kvinna, 36 år

Personer med SLE kan ha en ökad infektionskänslighet, och om sjukdomen är aktiv kan det finnas en ökad risk för komplikationer vid kirurgiska ingrepp. Det är bland annat ökad risk för infektion i vävnaden, sämre sårläkning och hos vissa med SLE även ökad risk för blodproppar. Återhämtningen efter operation kan också vara längre än hos personer utan SLE. När det gäller alla operationer måste man väga dessa risker mot eventuell nytta med operationen. För dig är det viktigt att noga diskutera detta med den reumatolog som är ansvarig för din SLE-behandling och med den kirurg som eventuellt ska utföra bröstförstoringen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Är det OK att prova receptfritt lokalt östrogen?

Jag är 60 år och har problem med torra slemhinnor och smärta vid samlag. Har börjat använda ovesterin vagitorier och kräm. Min fråga är om det är farligt att använda detta utan att först varit hos läkare. Har blivit bättre av behandlingen.

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Cancer

Kan endometrios öka risken för cancer?

Läser på nätet att långvarig endometrios kan leda till cancer och blir orolig . Stämmer det att man löper större risk att drabbas av cancer vid endometrios och hur stor är denna sannolikhet?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: