Ange ditt sökord

Annons:

Finns det något läkemedel som kan göra mig hungrig?

Hej! Jag har alltid varit väldigt smal, har ett bmi på 16.1. (är 167 cm lång och väger 45 kg) Detta är inget jag är förtjust i, men det hjälper inte hur mycket jag än äter, jag går inte upp i vikt. Plus att jag inte har några hungerkänslor, jag äter för att jag måste, inte för att jag är hunrig. Enligt skolsköterskan finns det inget man kan göra pga. att jag inte har anorexia. Men jag är trött på att vara super smal och vill verkligen gå upp i vikt, men inget hjälper. Det jag undrar är om det finns något läkemedel som gör mig hungrig, dämpar förbränningen, får mig att öka i vikt, ja något "vikthöjande" helt enkelt. Och en fråga till, vad är felet på mig? alla äter och går upp i vikt direkt, jag äter och inget händer. Mikaela (16år)

mikaela: Jag har största förstående att det kan känna besvärlig att ha det som du beskriver. I sammanhanget är det klart intressant att veta hur du har det i arvet från mamma och pappa. Vilken kroppskonstitution har de? Man ärver alltid förutsättningar för hur man ser ut: kort och knubbig eller lång och smal. Är det nu något som alls inte stämmer skall man ju ta kontakt med läkare för att diskutera detta och samtidigt ta en del basala blodprover innehållande exempelvis ämnesomsättningen. Att enkelt skriva ut någon medicin utan att man dessförinnan gjort en ordentlig undersökning gör man inte

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mat & Vitaminer

Äta extra vitaminer som vegan?

Jag äter vegansk kost och undrar ifall vitamin B12 är så viktigt som alla påstår? Kan man få i sig detta på någon naturlig väg eller är det endast tillskott som gäller, och vad kan hända om man har brist på detta vitamin?

Mage & Tarm

Hur nyttigt är jordnötssmör?

Hej Sofia! Vad säger du om jordnötssmör? Jag har alltid haft uppfattningen att det innehåller massa socker och skit men nuförtiden tycker jag att man ser jordnötssmör på var och varannan fitnessprofils bilder. Det kan väl ändå inte vara nyttigt? Hälsningar, Sandra

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: