Ange ditt sökord

Annons:

Finns det någon risk att mitt barn blir drabbat av min medicin när jag nu är gravid?

Jag är en tjej som har sjukdomen SLE och går på Metoject. Jag har nu inte tagit min spruta på två veckor, men nu har jag fått reda på att jag är gravid. Jag har alltså fortfarande cellgifterna i min kropp. Hur kan det påverka mitt barn? Vad är det för missbildningar som kan ske, och hur stor risk är det? Finns det någon chans att mitt barn blir friskt? Jag står även skriven på Plaquenil och Fluoxetin. Hur påverkar detta fostret? Jag är just nu i vecka 5.

I det här sammanhanget anser jag att det är utomordentligt viktigt att du omgående talar med både behandlande läkare samt en gynekolog för att få reda på just det du frågar om!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

Barn & Graviditet

Hur undviker vi förkylningar vid skolstarten?

Nu ska barnen snart tillbaka till skolan igen efter sommaren. Vi i familjen är noga med att tvätta händerna för att undvika de förkylningar man drar på sig i början av skolstarten. MEN, det visar sig att detta inte räcker! Har du några tips på hur vi kan stärka vårt immunförsvar?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Barn & Graviditet

Äta kosttillskott som gravid?

Jag och min sambo väntar just nu vårt första barn. Jag befinner mig för närvarandet i åttonde veckan. De första veckorna hade jag inte alls några besvär, men på sistone har jag känt mig så otroligt trött. Vi har försökt att variera med kost men jag funderar nu på att även börja med kosttillskottsintag. Har du några råd på kosttillskott för just trötthet samt tips på vad jag bör undvika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: