Ange ditt sökord

Annons:

Finns det någon behandling jag kan fortsätta med?

Jag har haft Herpes (typ1) i underlivet i ca 3 år.. Sista två åren har varit fruktansvart jobbigt. Jag får skov varje gång mensen kommer och Minst 1 gång därimellan. Jag lever med det jämt skulle man kunna säga. Detta gjorde mej väldigt deprimerad, mitt förhållande tog slut osv. Nu har jag äntligen fått hjälp. Jag har ätit Valtrex i 6 mån. Och varit helt symptom fri denna period. Underbart! Jag slutade och nu är det tillbaka. Jag har fått ny medicin 6 mån till men tydligen ska man inte äta så länge. Min fråga är. Finns det någon behandling jag kan fortsätta med efter dessa 6 mån? Kommer inte kunna leva ett normalt liv utan Valtrex som det känns nu. Linda (25 år)

1. Du kan äta Valtrex så länge du behöver. 2. Om du beter dig om de flesta andra kommer din herpes med tiden att lugna ner sig.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: