Ange ditt sökord

Annons:

Finnar på kroppen

Hej. Jag är 26 år och har sedan gymnasietiden drabbats av "finnar" på rumpan och bikinilinjen. Det kan gå en tid ibland då jag inte har några symptom men mesta tiden har jag åtminstonde en eller två finnar. Ibland känns det snarare som stora bölder och det tar lång tid innan dom försvinner. Kommer det en så ger det ofta en kedjereaktion och väldigt många dyker upp. Upplever att om jag sitter ner länge eller har blöt bikini på mig så förvärras det. De uppstår i bikinilinjen även om jag inte tar bort hår. Ett par av finnarna har jag haft i ett år, för tillfället har dessa två försvunnit men helt plötsligt kan de komma tillbaka igen. Jag har uppsökt läkare åtskilliga gånger genom åren för detta problem och jag har fått många olika svar. En läkar påstod att jag var allergisk mot tvättmedel och gav mig samtidigt antibiotika i 5 veckor, men det hjälpte inte. Någon läkare hävdar att man har många körtlar i dessa områden precis som ansiktet som kan producera finnar och har gett mig pennicillinsalva. Dock har inget hjälpt och eftersom det blir så stora och djupa finnar som sitter i länge kanske det beror på något annat? Eksem? Bakterier? Tacksam för svar eftersom detta hämmar min vardag något otroligt mkt och jag drar mig för att gå i bikini, klä av mig inför min pojkvän etc. Skäms när jag går ut eftersom jag vet att under mina kläder döljer jag pinsamma utslag.

Du har sannolikt en aknevariant som orsakar dessa inflammerade talgkörtlar. Detta är inte lätt att åtgärda och du behöver få kontakt med en hudspecialist.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: