Ange ditt sökord

Annons:

Finnar på kroppen

Hej. Jag är 26 år och har sedan gymnasietiden drabbats av "finnar" på rumpan och bikinilinjen. Det kan gå en tid ibland då jag inte har några symptom men mesta tiden har jag åtminstonde en eller två finnar. Ibland känns det snarare som stora bölder och det tar lång tid innan dom försvinner. Kommer det en så ger det ofta en kedjereaktion och väldigt många dyker upp. Upplever att om jag sitter ner länge eller har blöt bikini på mig så förvärras det. De uppstår i bikinilinjen även om jag inte tar bort hår. Ett par av finnarna har jag haft i ett år, för tillfället har dessa två försvunnit men helt plötsligt kan de komma tillbaka igen. Jag har uppsökt läkare åtskilliga gånger genom åren för detta problem och jag har fått många olika svar. En läkar påstod att jag var allergisk mot tvättmedel och gav mig samtidigt antibiotika i 5 veckor, men det hjälpte inte. Någon läkare hävdar att man har många körtlar i dessa områden precis som ansiktet som kan producera finnar och har gett mig pennicillinsalva. Dock har inget hjälpt och eftersom det blir så stora och djupa finnar som sitter i länge kanske det beror på något annat? Eksem? Bakterier? Tacksam för svar eftersom detta hämmar min vardag något otroligt mkt och jag drar mig för att gå i bikini, klä av mig inför min pojkvän etc. Skäms när jag går ut eftersom jag vet att under mina kläder döljer jag pinsamma utslag.

Du har sannolikt en aknevariant som orsakar dessa inflammerade talgkörtlar. Detta är inte lätt att åtgärda och du behöver få kontakt med en hudspecialist.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.