Ange ditt sökord

Annons:

Finnar på kroppen

Hej. Jag är 26 år och har sedan gymnasietiden drabbats av “finnar” på rumpan och bikinilinjen. Det kan gå en tid ibland då jag inte har några symptom men mesta tiden har jag åtminstonde en eller två finnar. Ibland känns det snarare som stora bölder och det tar lång tid innan dom försvinner. Kommer det en så ger det ofta en kedjereaktion och väldigt många dyker upp. Upplever att om jag sitter ner länge eller har blöt bikini på mig så förvärras det. De uppstår i bikinilinjen även om jag inte tar bort hår. Ett par av finnarna har jag haft i ett år, för tillfället har dessa två försvunnit men helt plötsligt kan de komma tillbaka igen. Jag har uppsökt läkare åtskilliga gånger genom åren för detta problem och jag har fått många olika svar. En läkar påstod att jag var allergisk mot tvättmedel och gav mig samtidigt antibiotika i 5 veckor, men det hjälpte inte. Någon läkare hävdar att man har många körtlar i dessa områden precis som ansiktet som kan producera finnar och har gett mig pennicillinsalva. Dock har inget hjälpt och eftersom det blir så stora och djupa finnar som sitter i länge kanske det beror på något annat? Eksem? Bakterier? Tacksam för svar eftersom detta hämmar min vardag något otroligt mkt och jag drar mig för att gå i bikini, klä av mig inför min pojkvän etc. Skäms när jag går ut eftersom jag vet att under mina kläder döljer jag pinsamma utslag.

Du har sannolikt en aknevariant som orsakar dessa inflammerade talgkörtlar. Detta är inte lätt att åtgärda och du behöver få kontakt med en hudspecialist.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Hallén
Hud, sex och samliv
Uppdaterad: 29 juni, 2010 Publicerad: 29 juni, 2010

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: