Ange ditt sökord

Annons:

Farligt med lyft vid benskörhet?

Jag har fyra läkta och en ganska ny fraktur. Är det förståndigt av mig att arbeta inom vården med många tunga lyft? Jag är rädd för fler frakturer. De tidigare sades vara ryggskott, men vid scanning upptäcktes de fyra läkta frakturerna.

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Tunga lyft ger sannolikt ingen ökad risk för benbrott utan mest överbelastning i mjukdelar och senfästen. För benbrott krävs ofta större våld som t.ex fall eller vridning. Rent generellt tycker jag nog att du i din situation och med din ”ålder” bör överväga att byta till arbetsmoment som skonar kroppen av allmänna skäl

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Mat & Vitaminer

Tillskott för att bygga muskler?

Jag har precis kommit i gång med min träning och tränar ungefär 3 gånger i veckan. Jag känner att jag har kommit in i ett riktigt bra flow, men undrar om du har några tips på tillskott eller preparat som kan hjälpa till att boosta träningen ytterligare? Mitt mål med träningen är att jag vill bygga muskler och känna mig så stark som möjligt.

Mat & Vitaminer

Kan man få i sig för mycket D-vitamin?

Hej Jenny, jag äter en multivitamintablett om dagen året runt, men undrar om jag behöver addera något ytterligare nu när det är mörkare ute? Vad händer om man får i sig för mycket D-vitamin?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: