Ange ditt sökord

Annons:

Fötter

Hej!
Hoppas ni kan ge mig ett svar på min fråga, för det har inte ngn av mina läkare kunnat.
Har fått veta att jag har en hudsjukdom som endast drabbar fötter och händer och som ska heta licker eller licken eller liknande. Jag har frågat varför den sjukdomen uppkommer men ingen kan svara.
Har plågats av detta i snart tio år,och mina fötter ser hemska ut och det kliar ngn vansinnigt.
Cortison har jag fått använda i perioder men det hjälper inte.
Tack på förhand /Zuzanne

Hej!
Det finns en hudsjukdom som heter lichen ruber planus (se dermatologens patientinformation), men den kan även sitta på andra lokalisationer än händer och fötter. Det låter som om du verkligen borde komma till en hudspecialist, så att du kan få klart för dig vilken sjukdom du har, och hur den kan behandlas!
Gå till husläkaren och ordna en remiss!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: