Ange ditt sökord

Annons:

Fötter

Hej!
Hoppas ni kan ge mig ett svar på min fråga, för det har inte ngn av mina läkare kunnat.
Har fått veta att jag har en hudsjukdom som endast drabbar fötter och händer och som ska heta licker eller licken eller liknande. Jag har frågat varför den sjukdomen uppkommer men ingen kan svara.
Har plågats av detta i snart tio år,och mina fötter ser hemska ut och det kliar ngn vansinnigt.
Cortison har jag fått använda i perioder men det hjälper inte.
Tack på förhand /Zuzanne

Hej!
Det finns en hudsjukdom som heter lichen ruber planus (se dermatologens patientinformation), men den kan även sitta på andra lokalisationer än händer och fötter. Det låter som om du verkligen borde komma till en hudspecialist, så att du kan få klart för dig vilken sjukdom du har, och hur den kan behandlas!
Gå till husläkaren och ordna en remiss!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!