Ange ditt sökord

Annons:

Förvaring av medicin i tropisk värme

Hej! Jag har Cronhs sjukdom eller Ulcerös colit och äter medicinen Asacol. Jag skall ut och resa runt i varmare länder om 2 veckor. Där är det tropiskt klimat med över 30 graders värme. Det står på förpackningen att man inte skall förvara medicinen i över 25 graders värme. Jag kommer resa i 6 veckor och kommer behöva medicinen under resans gång. Vad kan jag göra åt detta? MVH Sara, 25

Det är ju alltid ett problem hur man skall förvara, men det gäller att kyla ned förpackningarna där man kommer åt ett kylskåp eller använder sig av en mindre kylväska. Ett tips är att man hör med resebyråpersonal, som brukar kunna komma med tips om hur man skall hantera detta i det enskilda fallet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Mage & Tarm

Gaser i magen

Jag har en pojke på 6 år som ofta får gaser i magen, och som känner sig spänd och uppblåst. Vi lyckas inte riktigt hitta vad det kan bero på? Jag försöker inkludera mat som är lätt för magen men känns som inget fungerar riktigt. Finns det läkemedel mot magbesvär för barn eller har du något annat tips på hur jag kan hjälpa honom med detta?

Mage & Tarm

Tarmfickor

Hej! Min väninna har drabbats av tarmfickor och jag undrar vad det är. Hon har till och med varit inne på sjukhus en sväng och då fått rådet att undvika livsmedel med skaldelar, hinnor och frön, men inte mer hjälp än så. Jag är i samma ålder som henne och blir ju lite orolig över att jag själv har tarmfickor. Kan jag göra någonting för att undvika att drabbas? Hälsar Elisabeth

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!