Ange ditt sökord

Annons:

Förtjockade naglar

Jag har haft under ca 25 år en sk hammartå på högra foten. Där har jag även fått en tjock nagel, nageln ser ut som "vanligt" ovanpå. Under nageln är det tjock av något vitt. Det senaste året har det även kommit så på andra naglar. Naglarna är inte gula, de flagnar inte, jag har inte ont av dem, men de är svåra att klippa, och det ser läskigt ut. Vad kan jag göra? Ska jag gå till en läkare, eller finns det något som jag själv kan behandla med? Smittar det?

Hej!
Detta kan vara psoriasis, fotsvamp eller behov av fotvård med nedslipning av naglarna. En allmänläkare kan ta prov för svamp som nog är förstahandsalternativ på din beskrivning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!