Ange ditt sökord

Annons:

Förstorade porer!

Hej. Jag undrar hur man kan behandla stora porer. Jag har massa på näsan, kinderna och pannan som jag verkligen lider utav. Jag går inte ut längre för att jag ser ut som jag gör. Jag har ringt massa hudterapeuter och frågat hur man skall gå tillväga men jag vågar inte lita på alla behandlingar. Snälla hjälp mig att välja rätt behandling. För en sådan måste väll finnas. Hur kan skådespelare vara så fina i hyn annars? Det får kosta vad det vill… vill bli hjälpt. Står inte ut längre!

Tack på förhand!

Svar till signaturen Emma
Pormaskar beror på att i talgkörtelns normala utförsgång har hudceller ansamlats och bildat en propp(keratinplugg). Man kan med läkemedel lösa upp denna propp och den bästa behandlingen är gel eller kräm som innehåller A-vitaminsyra (tretinoin) exempelvis Aberela eller ett liknande ämne-adapalen-Differin. Att skådespelare ser så fina ut i huden beror på att de använder mycket täckande smink, som i sig faktiskt kan ge problem med acne.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 31 juli, 2002 Publicerad: 31 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: