Ange ditt sökord

Annons:

”FÖRSTOPPNING” – Signaturen AB (kvinna 31) har förstoppning och undrar om hon ska uppsöka läkare:

När det har gått ca två veckor utan att jag har haft avföring trots intag av fibrer, linfrön etc. Jag har jag prövat Dulcolax tabletter där det står att man max ska ta 2 st, men jag har tagit 6 st vid två tillfällen (har aldrig förut använt laxermedel). Max dos är 2 st och de ska hjälpa inom 12 timmar. Har jag tur hjälper det. Jag promenerar varje dag i ca 2-3 timmar så jag tycker verkligen jag har gjort allt man ska. Ibland har jag ont i mellangärdet där revbenen slutar.

Skrivet av Christer Hjortsberg...
Svår förstoppning kan vara ett stort problem för många människor och som kräver både insatser med korrigerad föda, rikligt med vatten samt i nödfall ett lavemang för att ”nollställa” tarmen. Du behöver sannolikt en gedigen genomgång av t.ex en Distriktssköterska som kan ge dig goda kostråd och hjälpa dig till ökad kontroll över din tarmfunktion. Sök hjälp – så här kan du bara inte ha det.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 6 maj, 2008

Liknande frågor

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: