Ange ditt sökord

Annons:

Förhårdnad, torr och sträv hud!

Hej,
Jag har ett område runt yttre fotknölen där huden är förhårdnad, sträv, fjällig och saknar känsel. Har under flera månader smörjt med kortisonsalva utan att det blivit bättre. Om jag blöter upp det torra och klöser bort huden "växer" det hårda tillbaka igen. Vad kan detta vara, behöver jag söka läkarvård?

Jag tror att detta kan vara en så kallad neurodermit. Detta är en kronisk eksemfläck som man ofta kliar på utan att tänka på det och då uppstår en förtjockning av huden. Vilken styrka har du använd av kortisonsalva? Pröva med att köpa en Duodermplatta på Apotek och täck området. Låt helst detta förband sitta kvar några dagar och se om det ser bättre ut när du tagit bort det. Om inte bör du söka läkare för diagnos. Läs mer om neurodermit i dermatologens patientinformation här på vår hemsida och se om det kan stämma.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!