Ange ditt sökord

Annons:

Födelsemärke runt ögonen

Hej! Jag har sedan 25 år levt med ett födelsemärke runt mitt högra öga. När jag föddes så upptäckte mamma inte märket förrän efter några veckor. Det är ett mörkbrunt märke, 4cm runt ögat och det täcker alltså under ögat och ögonlocket, med ojämna kanter (ser mer ut om en färgstänk). Under tonåren har jag fått ca 15 laserbehandlingar vid Huddinge Sjukhus, märket har dock alltid kommit tillbaka men blivit ljusare. Nu är det mellanbrunt.

Jag har lyckats sminka bort mitt födelsemärke (sedan 15årsåldern) med täckkrämer mm, men är trött på att jag skall behöva dölja min ansikte. Har blivit mobbad på alla tänkbara sätt pga mitt utseende och är nu smått allergisk mot smink. Med smink så har aldrig någon märkt mitt födelsemärke och jag ser bra/vacker/snygg ut enligt många. Vill sluta “lura” folk och framför allt mig själv…

Vad är det bästa sättet att bli kvitt mitt komplex? Är det en plastikkirurg som kan hjälpa mig? I mitt fall är det nog svårt att skära bort pga att märket ligger runt ögat. Vad kan jag göra?

Precis som du själv säger är det mycket svårt att med en operation få ett kosmetiskt bra resultat vid ögat. Jag tycker absolut att du skall fråga en plastikkirurg för är det någon som kan så är det denna typ av specialist. Om födelsemärket består av blodkärl, så kallat naevus flammeus eller "eldsmärke" är det endast laserbehandling som finns att tillgå idag.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: