Ange ditt sökord

Annons:

Får röd hy varje vår/sommar

Varje vår blir hyn i ansiktet rött. Ju närmare sommaren kommer, desto rödare blir jag. Jag är nästan aldrig ute i solen under våren/försommaren, så jag förstår inte varifrån det kommer. Jag får små finnar, men det är den röda färgen i ansiktet som är värst. Hela ansiktet är rött, och det ser ungefär ut som att jag är svettig eller rodnar i hela ansiktet. Under hösten och vintern är min hud i ansiktet helt normal och ljus, men varje vår och sommar kommer detta. Detta är konstant ända tills in i september-oktober ungefär. Sen försvinner det.

Är jag känslig för solen? Är det den som ger den här röda färgen? Jag solar aldrig ansiktet. Går det att göra någonting åt detta? Det är jättejobbigt, och jag mår verkligen dåligt av detta. Vill inte visa mig för andra människor. Varför blir det så här? Vill jättegärna ha svar på detta, och om det finns något att göra åt det.

Är jättetacksam för svar!
MVH/Rödbetan

Hej!
Det finns många olika så kallade ljusdermatoser, både vanliga och ovanliga, dvs hudsjukdomar som utlöses eller förvärras av ultraviolett ljus. Du bör be om remiss till hudläkare för bedömning, eventuell utredning och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: