Ange ditt sökord

Annons:

Får jag använda hormonbehandling i klimakteriet?

Jag fick Hodgkins syndrom 2003 och fick veta att jag inte fick äta hormoner, är det verkligen så?

Kvinna, 54 år

Hodgkins lymfom är en  typ av cancer i lymfsystemet. Den är inte beroende av hormoner och därför finns det inga hinder för behandling med östrogen i samband med klimakteriebesvär. Det är enbart vid cancer där cancercellerna är östrogenberoende (som bröstcancer eller livmoderkroppscancer) som man avråder från östrogenbehandling. Tala med din vårdcentralsläkare eller gynekolog om dina klimakteriebesvär och behov av hormonbehandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Rebecka Kaplan Sturk
Gynekologi/obstetrik
Uppdaterad: 7 februari, 2023 Publicerad: 7 februari, 2023

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Cancer

Kan endometrios öka risken för cancer?

Läser på nätet att långvarig endometrios kan leda till cancer och blir orolig . Stämmer det att man löper större risk att drabbas av cancer vid endometrios och hur stor är denna sannolikhet?

Kvinnans hälsa

Underlivet torrt och kliar

Hej. Jag är en tjej på 14 år och har intensiv klåda i underlivet. Det har pågått i ungefär 1-2 dagar. Det känns uttorkat och kliar.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: