Ange ditt sökord

Annons:

Extremt torra fötter

Mina fötter har blivit jättekonstiga, huden känns tunn och genomskinlig. Torrgropar i hälarna. Känns som fötterna sjunkit ihop. Ingenting hjälper, hur mycket jag än smörjer in dom syns det inte - det går inte i huden.
Vad ska jag göra?

Ibland kan huden på fötterna bli extra torr och besvärlig, ofta under vintern då klimatet tär extra på huden. Här det mycket tjock och fjällig hud som är svår att få bort, kan ett fotbad 1-flera gånger i veckan hjälpa med efterföljande skrapning av hälar/huden. När huden efteråt är uppmjukad, tränger mjukgörande krämer bättre in. I badvattnet kan man gärna hälla fotsalt eller badolja.
Du behöver nog en fetare och kanske mer uppmjukande kräm. ACO har en speciell fotkräm. Annars brukar Locobase LPL från Apoteket fungera bra (är huden sprucken kan den svida lite i början, då den innehåller mjölksyra). Skulle Du inte bli något bätre om huden, är det bäst Du visar upp fötterna för Din husläkare/vårdcentral, då det är svårt att veta ifall Du drabbats av nån hudsjukdom eller bara är "lite torr om fötterna".
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!