Ange ditt sökord

Annons:

Eksemliknande utslag på hakan, runt munnen och på pannan

Hej! För ca 6 månader sen fick jag utslag som små prickar på hakan runt munnen och lite på pannan. Jag besökte då en läkare som skrev ut en kortison salva till mig. Utslagen lugnade ner sig då jag la salvan men så fort jag slutatde med den så kom det tillbaks. Nu har det börjat ändra form och allt sitter ihop och är inte små prickar längre och kortison salvan hjälper inte längre och läkaren vet inte vad det är. Kan du snälla hjälpa mig och säga vad det är. Jag tror att det är eksem men ja har aldrig haft detta tidigare,

Hej De små prickarna skulle kunna vara perioral dermatit (se dermatologens patientinformation och jämför med bilden!). Isåfall blir det faktiskt sämre av kortisonsalva. Du kan behöva hjälp av hudspecialist för behandling med tabletter och kräm. Ibland kan husläkaren på vårdcentralen klara detta.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!