Ange ditt sökord

Annons:

Eksemfläckar i hårbotten

Ungefär en gång om året, oftast på våren uppstår det en eksemfläck i min hårbotten. Bara på höger sida om huvudet ovanför örat fram till tinningen. Eksemet börjar som en liten fjällande fläck för att sedan växa till c:a 10 cm i diameter, men sprider sig inte till hela huvudet. Man kan dra av flagor upp till 1 cm stora, det blir då ett vätskande sår. Det förvärras inte lika mycket om jag använder mjällschampo, men finns kvar ändå, tills det lugnar ned sig framåt hösten. Jag hade samma åkomma ovanför höger öra mellan 7 och 12 års ålder, då varade åkomman året runt. Kortison lindrar men tar inte bort det återkommande eksemet. Vad kan det bero på?

Hej!
Det du har skulle också kunna vara psoriasis, finns ärftlighet? Du ska inte dra av flagor, det stimulerar huden att fjälla ännu mer! Behandling med avfjällning med salicyl i vattenlöslig kräm (Decubal) samt kortisonlösning dagligen första veckan därefter 1-2 ggr per vecka, brukar hålla problemen i schack. Allmänläkare kan ordna dessa recept.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!