Ange ditt sökord

Annons:

Eksem/blåsor?

Hejsan, jag är en kille som har små (blåsliknande) utslag på kroppen. Jag har märkt att bara ett fåtal av utslagen är varfyllda och när man klämmer dom så kommer det blod, annars så ser dom ut som små vårtor kan man nog säga. När man känner på utslagen så är dom torra, har smörjt dom med vanlig hudkräm utan resultat. Anledningen till att jag skriver är att jag tycker utslagen/blåsorna sitter på osamanhängande ställen.. Det började för typ 6-12 månader sen med en liten grupp utslag stor som en 5krona på ena armbågen och därefter fick jag ett fåtal små blåsor på ena handleden som då kliade och sved. Nu har jag en 1cm bred och 3cm lång grupp med utslag på hanleden. Sen så har jag upptäckt ett fåtal ensamma utslag (blåsliknade) uppåt på armen fast den största gruppen har jag vid hårväxten under naveln som är 2cm bred och runt 6cm lång har även sen 2 grupper på könsorganet: ena sitter precis vid vid toppen på förhuden och den är lika stor som en 1krona, den andra sitter på sidan av penis med en grupp på 5-10 utslag/vårtor/blåsor och det är det att det varken kliar eller svider det är bara dom på handleden som har gjort det när jag fick dom där. Har aldrig annars haft nått hudproblem innan så jag vet inte heller vart man ska vända sig med tanke på att det även sitter på könsorganet är det till vårdcentralen?
MVH: tobbe

Hej!
Det låter som mollusker, en virusorsakad liten knottra (inte vårtor!). Dessa är vanliga, oftast självläkande och ofarliga men kan lätt skrapas bort. Du kan vända dig till ungdomsmottagningen eller vårdcentralen, det bör gå lika bra!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!