Ange ditt sökord

Annons:

Eksem/blåsor?

Hejsan, jag är en kille som har små (blåsliknande) utslag på kroppen. Jag har märkt att bara ett fåtal av utslagen är varfyllda och när man klämmer dom så kommer det blod, annars så ser dom ut som små vårtor kan man nog säga. När man känner på utslagen så är dom torra, har smörjt dom med vanlig hudkräm utan resultat. Anledningen till att jag skriver är att jag tycker utslagen/blåsorna sitter på osamanhängande ställen.. Det började för typ 6-12 månader sen med en liten grupp utslag stor som en 5krona på ena armbågen och därefter fick jag ett fåtal små blåsor på ena handleden som då kliade och sved. Nu har jag en 1cm bred och 3cm lång grupp med utslag på hanleden. Sen så har jag upptäckt ett fåtal ensamma utslag (blåsliknade) uppåt på armen fast den största gruppen har jag vid hårväxten under naveln som är 2cm bred och runt 6cm lång har även sen 2 grupper på könsorganet: ena sitter precis vid vid toppen på förhuden och den är lika stor som en 1krona, den andra sitter på sidan av penis med en grupp på 5-10 utslag/vårtor/blåsor och det är det att det varken kliar eller svider det är bara dom på handleden som har gjort det när jag fick dom där. Har aldrig annars haft nått hudproblem innan så jag vet inte heller vart man ska vända sig med tanke på att det även sitter på könsorganet är det till vårdcentralen?
MVH: tobbe

Hej!
Det låter som mollusker, en virusorsakad liten knottra (inte vårtor!). Dessa är vanliga, oftast självläkande och ofarliga men kan lätt skrapas bort. Du kan vända dig till ungdomsmottagningen eller vårdcentralen, det bör gå lika bra!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: