Ange ditt sökord

Annons:

Eksem som vägrar försvinna

Jag har ett litet eksemområde på min ena handrygg sedan 2-3 månader tillbaka. Det är rött, torrt och "nopprigt", kliar inte jättemycket. Jag får ibland små eksem på olika ställen och brukar då behandla med hydrokortison under 1-2 veckor. Det här eksemet försvinner dock inte, hur mycket jag än behandlar. Är det ens eksem? Något som har smittat från någon annan? Visst finns det utslag som behöver behandlas med antibiotika? Räcker det med att fortsätta behandla och kanske byta salva? Kim, 26

Du beskriver en eksemreaktion. Det är aldrig smitta. Jag har för lite bakgrundsinformation om dig för att förstå varför du har ditt eksem. Att du får eksemfläckar på andra ställe antyder att du har en eksembenägen hud. I en sådan hud blir ofta ett handeksem segare att behandla. Men om din nuvarande behandlingsmodell inte hjälper bör du söka för en lite kraftfullare behandling. Och visst finns det tillstånd i huden som behöver antibiotika, men eksem bara om det är starkt bakteriekoloniserade.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!