Ange ditt sökord

Annons:

Eksem som vägrar försvinna

Jag har ett litet eksemområde på min ena handrygg sedan 2-3 månader tillbaka. Det är rött, torrt och "nopprigt", kliar inte jättemycket. Jag får ibland små eksem på olika ställen och brukar då behandla med hydrokortison under 1-2 veckor. Det här eksemet försvinner dock inte, hur mycket jag än behandlar. Är det ens eksem? Något som har smittat från någon annan? Visst finns det utslag som behöver behandlas med antibiotika? Räcker det med att fortsätta behandla och kanske byta salva? Kim, 26

Du beskriver en eksemreaktion. Det är aldrig smitta. Jag har för lite bakgrundsinformation om dig för att förstå varför du har ditt eksem. Att du får eksemfläckar på andra ställe antyder att du har en eksembenägen hud. I en sådan hud blir ofta ett handeksem segare att behandla. Men om din nuvarande behandlingsmodell inte hjälper bör du söka för en lite kraftfullare behandling. Och visst finns det tillstånd i huden som behöver antibiotika, men eksem bara om det är starkt bakteriekoloniserade.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.