Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på händerna

Jag har fått eksem på händerna, det blir små vätskefyllda blåsor som kliar väldigt mycket. Det har blivit mycket värre nu sen jag blev gravid (jag är i v22).

Försöker smörja med hydrocortison och mjukgörande krämer, men det vill inte läka ut ordentligt.

Vad kan eksemet bero på, och hur ska jag göra för att få det att sluta klia så det kan läka?

När eksemet är mer aktivt, kommer det vätskefyllda blåsor. Graviditeten i sig kan ibland ha en stressande effekt på huden. Det kan kanske även bero på att Du tar hand om fler småbarn i hemmet med mycket vattenkontakt?
Grundbehandlingen är att undvika vattenkontakt och kontakt med retande ämnen som tvål och lösningsmedel. Använda mycket med mjukgörande krämer. Sen behöver man lugna ner eksemet med en starkare kortisonkräm som Elocon eller Betnovat. Detta kräver läkarrecept. Sannolikt är Ditt eksem nu för ilsket för att bara läka ut med svag kortisonkräm, varför Du får söka läkarhjälp via vårdcentralen/husläkaren för bedömning och hjälp med recept. I detta besöket ingår även att se ifall man hittar en förklaring till att eksemet nu blivit sämre.
/Anders

Se även:
» Information om handeksem i dermatologens patientinformation.
» Besvarade frågor om handeksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 maj, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!