Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på brösten vid graviditet

Hej!
Jag har sen några veckor eksem på brösten runt hela och även där bh-banden sitter på ena sidan.
Jag är gravid i vecka 20 och undrar om jag kan använda hydrokortisonkräm på brösten utan att det påvärkar barnet i magen? Vilken kortisonkräm är bäst? Jag har en som man kan köpa på Apoteket med ljusblå text, sen har jag en som jag tror heter Locosid som min son har fått av läkaren. Jag har inte annars problem med eksem. Det kliar så att jag blir tokig.
Väntar på svar!
Tack från Christina

Hej!
Receptfri kortison kan användas utan risk vid graviditet. Problemet är att det kanske inte hjälper mot din svåra klåda, utan att man behöver gå upp i styrka. Det görs isåfall efter läkarbedömning, så det bästa är att du söker läkare om inte hydrokortison hjälper.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 september, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!