Ange ditt sökord

Annons:

Eksem på ögonlocken, knogarna och i armhålorna

Hej,
Jag är en 34-årig kille som fått eksem på ögonlocken, knogarna och i armhålorna. Huden blir röd, kliar hela tiden och det liksom sticker under huden. De röda utslagen blir vattniga och områdena sprider sig.
Jag hade detta även för ett år sedan. Det höll i sig länge, men när jag började äta Levaxin (pga leverproblem) försvann även dessa problem. Jag lever ett stressigt liv, jobbar mycket och arbetar ofta framför datorn. Oroar mig för detta? Vad kan jag själv göra innan jag uppsöker läkare?

Hej!
Egenvård vid lindrigt eksem i ansiktet är mjukgörande kräm, gärna med propylenglykol tex Propyless. Även hydrokortisonkräm (receptfri) morgon och kväll en vecka (även i ansiktet). Om detta ej fungerar: Sök läkare! Torr luft i kontorslokaler, kan bidra till ökade hudirritationer på bas av torr hud, däremot finns det med dagens kunskap ingen direkt koppling mellan dataskärmsarbete och hudbesvär.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: