Ange ditt sökord

Annons:

Eksem och torr hud som fjällar

Hej! I 16-årsåldern började jag få problem med eksem i armvecken och ansiktet. Då bytte jag tvättmedel eftersom jag haft blöjvecks-eksem när jag var liten och det hjälpte för armvecken. Men för ansiktet hjälpte det inte. Det återkommer varje år under hösten och verkar variera efter väderförhållande. Förr blev jag helt illröd och svullnad på ögonlocken och runt ögonen, men numera blir jag mest torr och fjällar samt att det kliar väldigt mycket. Det kliar mer då jag smörjer in. Brukar använda vanlig barnängen-salva eftersom den är parfymfri och mild (då jag använt parfymerade salvor svider det). Det skulle vara bra om du hade några råd.

Hej!
Din beskrivning stämmer bra på hur atopiskt eksem kan uppföra sig i olika åldrar. Att smörja frikostigt med mjukgörande är grundläggande. Du behöver säkert av och till också smörja med inflammationshämmande salva/kräm, antingen kortisonkrämer eller något av de nyare medlen tacrolimus/pimecrolimus.
Sök vårdcentralen i första hand för bedömning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 14 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!