Ange ditt sökord

Annons:

Eksem i hårbotten hos barn

Min flicka som är 9 månader har haft eksem sedan 1 månaders-åldern. Jag har använt Mildison samt mjukgörande kräm som t.ex Miniderm. Detta har fungerat ganska bra på kroppen men det är hårbottnen som är det största problemet. Hon har fläckvis mjällande eksemtäta områden i hårbotten. En del av dem är rodnade. Jag ser att det kliar eftersom hon försöker att klia sig.

Jag har använt följande krämer i hårbotten utan effekt: Mildison, Miniderm, Decubal, Babyolja.

Kan jag använda Ketoson eller Fungoral schampo till min 9månaders flicka? Har ni några råd som kan hälpa mig?

Tack för er!
MVH

Småbarn med besvär i hårbotten, brukar många benämna "skorv". Vad detta egentligen är kan diskuteras. Många gånger tolkas det som variant av mjälleksem, eller det som kallas seborroiskt eksem. På små barn tror man inte att mjälldödande schampo har nån större effekt, men det är inget farligt att pröva. Det har ibland diskuterats om en infektion som kan underhålla besvären. Du skulle kunna pröva Cortimyk/Daktacort-kräm från Apoteket under 1-2 veckor, men blir Din dotter inte bättre tycker jag att sköterskan eller läkaren på barnavårdscentralen ska titta på hårbotten.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 31 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!