Ange ditt sökord

Annons:

Eksem i armhålorna, hårbotten och underlivet

Hej, jag är en 19-årig kille som har ett jobbigt problem med någon sorts eksem i armhålorna, hårbotten och underlivet. Under armarna är det bara någon enstaka röd fläck, men ovanför penis är problemet mycket större, nästan hela hårbotten är täckt av eksem. Problemet under armarna märker jag inte av men det andra både fjällar och kliar en del. Jag har prövat hydrokortison vilket hjälpte fint på symptomen, men problemen kom alltid tillbaka efter ett tag. Jag har också prövat pevaryl och nu tenutex, men inget verkar fungera. Det här är riktigt svårt för mig då det är totalt förödande för mitt sexliv, så jag är tacksam för all hjälp jag kan få.

Hej!
Det låter som seborroiskt eksem (mjälleksem). Du behöver lite starkare kortison i perioder om ca 1 vecka då och då, så kan det hållas borta mycket längre perioder. Tenutex är starkt irriterande för huden och är ett medel mot skabb vilket ju inte detta alls låter som. Om du söker vårdcentralen kan du antagligen få hjälp med effektiva medel av den vanligaste sorten, som brukar hjälpa. Du kan läsa mer om seborroiskt eksem här på hemsidan under dermatologens patientinformation.
FN
Läs också frågor och svar om seborroiskt eksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: