Ange ditt sökord

Annons:

Eksem i armhålorna, hårbotten och underlivet

Hej, jag är en 19-årig kille som har ett jobbigt problem med någon sorts eksem i armhålorna, hårbotten och underlivet. Under armarna är det bara någon enstaka röd fläck, men ovanför penis är problemet mycket större, nästan hela hårbotten är täckt av eksem. Problemet under armarna märker jag inte av men det andra både fjällar och kliar en del. Jag har prövat hydrokortison vilket hjälpte fint på symptomen, men problemen kom alltid tillbaka efter ett tag. Jag har också prövat pevaryl och nu tenutex, men inget verkar fungera. Det här är riktigt svårt för mig då det är totalt förödande för mitt sexliv, så jag är tacksam för all hjälp jag kan få.

Hej!
Det låter som seborroiskt eksem (mjälleksem). Du behöver lite starkare kortison i perioder om ca 1 vecka då och då, så kan det hållas borta mycket längre perioder. Tenutex är starkt irriterande för huden och är ett medel mot skabb vilket ju inte detta alls låter som. Om du söker vårdcentralen kan du antagligen få hjälp med effektiva medel av den vanligaste sorten, som brukar hjälpa. Du kan läsa mer om seborroiskt eksem här på hemsidan under dermatologens patientinformation.
FN
Läs också frågor och svar om seborroiskt eksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!