Ange ditt sökord

Annons:

Deprimerad av vitamintabletter och kosttillskott

Jag blir deppig så fort jag äter vitamintabletter och kosttillskott som innehåller magnesium och zink. Varje gång jag börjat äta t ex e-vitamin eller b-vitaminpiller som innehåller dessa metaller så blir jag gråtmild stundtals och likgiltig stundtals. Så fort jag slutar ta vitaminerna är allt frid och fröjd igen. Har aldrig haft problem med humöret tidigare. Läste precis till min stora förvåning att magnesium och zink anses kunna BOTA deppighet! Så varför reagerar jag tvärtom? Många vänliga hälsningar, Eva, 35 år

Det Du kan göra är att gå till Din husläkare och be att det tas blodprover för att se om Dina magnesium- och zinkhalter i blodet ligger inom normala nivåer, eller om de kanske ligger utanför rekommenderat terapeutiskt intervall. Det skulle möjligen kunna vara en orsak till att Du inte mår bra vid intag av dessa preparat. Det kan också vara så att det finns andra orsaker till Dina humörsvängningar men att Du koppplar samman dessa till just intaget av magnesium och/eller zink.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 12 februari, 2013

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Mat & Vitaminer

Är rädd att barnen blir uttorkade

Hej Apotekaren, mina barn vägrar att dricka vätskeersättning under somrarna och vi är alltid ute mycket om dagarna. Finns det något annat jag kan ge dem så jag slipper vara orolig för att de blir uttorkade?

Mat & Vitaminer

Får jag i mig allt jag borde?

Jag har inte ätit kött på flera år men har nyligen börjat utesluta även fisk och nu har jag börjat bli orolig över om jag inte får i mig allt jag ska. Jag har nämligen börjat känna mig tröttare om dagarna. Finns det något tillskott som jag borde äta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.