Ange ditt sökord

Annons:

Deprimerad av vitamintabletter och kosttillskott

Jag blir deppig så fort jag äter vitamintabletter och kosttillskott som innehåller magnesium och zink. Varje gång jag börjat äta t ex e-vitamin eller b-vitaminpiller som innehåller dessa metaller så blir jag gråtmild stundtals och likgiltig stundtals. Så fort jag slutar ta vitaminerna är allt frid och fröjd igen. Har aldrig haft problem med humöret tidigare. Läste precis till min stora förvåning att magnesium och zink anses kunna BOTA deppighet! Så varför reagerar jag tvärtom? Många vänliga hälsningar, Eva, 35 år

Det Du kan göra är att gå till Din husläkare och be att det tas blodprover för att se om Dina magnesium- och zinkhalter i blodet ligger inom normala nivåer, eller om de kanske ligger utanför rekommenderat terapeutiskt intervall. Det skulle möjligen kunna vara en orsak till att Du inte mår bra vid intag av dessa preparat. Det kan också vara så att det finns andra orsaker till Dina humörsvängningar men att Du koppplar samman dessa till just intaget av magnesium och/eller zink.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 12 februari, 2013

Liknande frågor

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mat & Vitaminer

Äta extra vitaminer som vegan?

Jag äter vegansk kost och undrar ifall vitamin B12 är så viktigt som alla påstår? Kan man få i sig detta på någon naturlig väg eller är det endast tillskott som gäller, och vad kan hända om man har brist på detta vitamin?

Mage & Tarm

Hur nyttigt är jordnötssmör?

Hej Sofia! Vad säger du om jordnötssmör? Jag har alltid haft uppfattningen att det innehåller massa socker och skit men nuförtiden tycker jag att man ser jordnötssmör på var och varannan fitnessprofils bilder. Det kan väl ändå inte vara nyttigt? Hälsningar, Sandra

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: