Ange ditt sökord

Annons:

Deprimerad av vitamintabletter och kosttillskott

Jag blir deppig så fort jag äter vitamintabletter och kosttillskott som innehåller magnesium och zink. Varje gång jag börjat äta t ex e-vitamin eller b-vitaminpiller som innehåller dessa metaller så blir jag gråtmild stundtals och likgiltig stundtals. Så fort jag slutar ta vitaminerna är allt frid och fröjd igen. Har aldrig haft problem med humöret tidigare. Läste precis till min stora förvåning att magnesium och zink anses kunna BOTA deppighet! Så varför reagerar jag tvärtom? Många vänliga hälsningar, Eva, 35 år

Det Du kan göra är att gå till Din husläkare och be att det tas blodprover för att se om Dina magnesium- och zinkhalter i blodet ligger inom normala nivåer, eller om de kanske ligger utanför rekommenderat terapeutiskt intervall. Det skulle möjligen kunna vara en orsak till att Du inte mår bra vid intag av dessa preparat. Det kan också vara så att det finns andra orsaker till Dina humörsvängningar men att Du koppplar samman dessa till just intaget av magnesium och/eller zink.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 12 februari, 2013

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Mat & Vitaminer

Tillskott för att bygga muskler?

Jag har precis kommit i gång med min träning och tränar ungefär 3 gånger i veckan. Jag känner att jag har kommit in i ett riktigt bra flow, men undrar om du har några tips på tillskott eller preparat som kan hjälpa till att boosta träningen ytterligare? Mitt mål med träningen är att jag vill bygga muskler och känna mig så stark som möjligt.

Mat & Vitaminer

Kan man få i sig för mycket D-vitamin?

Hej Jenny, jag äter en multivitamintablett om dagen året runt, men undrar om jag behöver addera något ytterligare nu när det är mörkare ute? Vad händer om man får i sig för mycket D-vitamin?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: