Ange ditt sökord

Annons:

Datorskärm

Jag har en stark känsla av att datorn/skärmen förorsakar mina röda, väldigt torra utslag framförallt i pannan. Känner att jag blir varm i ansiktet nästan på en gång jag sätter mig framför datorn.
Detta har accelererat, började för ca 2 år sedan. Under sommaren när jag solat har det varit bra. Är det någon annan som upplevt liknande? Har provat de flesta salvor jag kan tänka mig.

Detta är reaktion som framförallt var vanlig bland datoranvändare för 3-4 år sedan. Man har gjort många undersökningar för att försöka fastställa eventuell orsak. Det är så att vissa hudsjukdomar som är lokaliserade till ansiktet kan försämras vid långvarigt data-arbete. Detta gäller framförallt atopiskt eksem och rosacea. Det är också vanligt att huden hettar efter en stund vid datorn och detta anser man hör ihop med ökad halt av stresshormon.
Om du har dessa problem är det viktigt att ta många små pauser minst 5 minuter varje timme, försöka ha svalt i rummet, ej ha för många datorer eller andra apparater på samtidigt samt använda rikligt mjukgörande kräm. Om besvären fortsätter bör du i första hand ta kontakt med din företagsläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: