Ange ditt sökord

Annons:

Crisse (34) är tvåbarnsmamma, orolig och rädd för blödningar från ändtarmen vid toalettbesök:

Hon har väl haft lite problem från och till med knutor kring ändtarmen efter graviditeter. Och det har väl kommit lite blod någon gång förut. Men aldrig så här mycket och aldrig flera dagar i sträck. Hon har nu haft det i tre dagar. Det har även kommit blod utan avföring. Är detta hemorrojder eller är det tecken på cancer i ändtarmen? Hon är väldigt orolig... Hon nämner också att hon precis avslutat en fem månaders kortisonbehandling mot inflammation i sköldkörteln. Påverkar detta kanske?

Skrivet av Hjortsberg...
Det "Crisse" beskriver låter INTE som cancer i ändtarmen. Snarare är det hemorrojder som blöder och jag har rekommenderat henne att söka en kirurgläkare för undersökning och hjälp med operation av dessa "åderbråck", som ju ofta bildas i ändtarmen efter en eller flera förlossningar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: